GMC Acadia Forum banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
149 Posts
Discussion Starter #1
Good day people. CEL came on a few days ago and when I check for codes I get no P codes but instead, $7EB and $7E8:Engine. The 2012 Acadia SLT with about 225,000 Km seems to be running ok except for the transmission stutter sometimes around 1800 RPM. Maybe my reader is not compatible for these codes. Its an Autel MaxiScan MS409. Appreciate any advice.

Glenn...
 

·
Super Moderator
Joined
·
20,845 Posts
'Net search results show Justanswer and a Chevy forum only have brief discussions about those codes. From what I've read, either the scanner or its software may not be compatible with the vehicle.
 
  • Like
Reactions: blackstar

·
Registered
Joined
·
8,497 Posts
those sounded very familiar.... Then I remembered where Ive seen them. Went out to my Traverse--- and yup- thats where Ive seen them.
when I plug in my harbor freight unit- and go look for codes- Im given 3 options.
I select one and can then see parameters.
I believe its $7E8 that allows me to see engine parameters, P codes, and misfires in the cylinders, and tons of other data fields.

If I remember correctly, my 2013 Equinox only shows 2 of these.

 
  • Like
Reactions: blackstar

·
Registered
Joined
·
149 Posts
Discussion Starter #4
'Net search results show Justanswer and a Chevy forum only have brief discussions about those codes. From what I've read, either the scanner or its software may not be compatible with the vehicle.
That's what I've seen too. Not really a lot of info.
 

·
Registered
Joined
·
149 Posts
Discussion Starter #5
those sounded very familiar.... Then I remembered where Ive seen them. Went out to my Traverse--- and yup- thats where Ive seen them.
when I plug in my harbor freight unit- and go look for codes- Im given 3 options.
I select one and can then see parameters.
I believe its $7E8 that allows me to see engine parameters, P codes, and misfires in the cylinders, and tons of other data fields.

If I remember correctly, my 2013 Equinox only shows 2 of these.

I tried selecting one and get nothing. So does this mean I have a misfire condition? I will get it scanned somewhere else but am trying to get the CEL to go off. Very busy time here. I work days and Wife (Acadia driver) works evenings. Thanks for the info.
 

·
Super Moderator
Joined
·
20,845 Posts
... I will get it scanned somewhere else but am trying to get the CEL to go off. ...
Pull the ECM fuse(s) and wait at least 15 seconds before putting the fuse back in its place. That should clear the codes and turn off the CEL. The CEL will illuminate again when the condtion commands it.
 
  • Like
Reactions: blackstar

·
Registered
Joined
·
8,497 Posts
I wonder if its your scanner compatibility as mentioned above.
Try another one- or stop by an auto parts and see if theyll scan.
 
  • Like
Reactions: blackstar

·
Registered
Joined
·
149 Posts
Discussion Starter #8
Pull the ECM fuse(s) and wait at least 15 seconds before putting the fuse back in its place. That should clear the codes and turn off the CEL. The CEL will illuminate again when the condtion commands it.
Thank you. Wife just left for work with the Acadia but I will try this asap.
 

·
Registered
Joined
·
149 Posts
Discussion Starter #9
I wonder if its your scanner compatibility as mentioned above.
Try another one- or stop by an auto parts and see if theyll scan.
Will do
 
1 - 9 of 9 Posts
Top