Acadiaforum.net Bookmark and Share
July 24, 2014, 09:32:36 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.   (Registering removes in-text ads)
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Acadia Sales Numbers:    Sept: 5,287      YTD Total: 62,013      All Time: 323,333  (graph)
   
   Home   Help Search Gallery Login Register  
Registered users see fewer ads.
Pages: [1] 2  All   Go Down
  Print  
Author Topic: My 2007 GMC acadia has no sounds at all  (Read 7507 times, 20 Replies)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
aboy467
New Member
*
Offline Offline

Posts: 5
Joined: Nov 2011




Ignore
« on: November 02, 2011, 07:02:53 PM »

My 2007 has a dual sunroof,dvd player,touch nav. device and we have an AUX cord.when my parent was driving today, all the sound cut out. we dont wana take to dealrer (for the 7th time this season). we have no idea how it happend, but our car hates us  Cry. we think it has somthing to do with the fuses, but wedont no, no turnlight sounds,no dvd sound,and n radio sounds, no backup warnign sounds, the only thing we hear is the engine.





                                                       Please reply,

                                                                     Aboy467

Logged
cangryman
New Member
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 31
Location: NYC
Joined: Jul 2007





Ignore
« Reply #1 on: November 02, 2011, 07:26:00 PM »

I had the same thing and according to the dealer, it was the amp that got soaked in water (I've water leaks nice the times of Noah's arc) and had to be replaced... City Caddy, NYC was the dealer which also fixed the water leak (0 leaks for about 3 months, and we had a LOT of rain and a hurricane to test it   
  thumbs up BTW Potamkin sucks... flaming mad
Logged

From the city so great that they had to name it not once but twice; New York, NY
aboy467
New Member
*
Offline Offline

Posts: 5
Joined: Nov 2011




Ignore
« Reply #2 on: November 02, 2011, 07:31:07 PM »

well thanks for the help more help would be nice.
Logged
cangryman
New Member
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 31
Location: NYC
Joined: Jul 2007





Ignore
« Reply #3 on: November 02, 2011, 07:43:53 PM »

You'll have to tKe it to the dealer to be sure, like yours, mine lost all sound everything worked radio, sensors, signals but none will produce sound since the Acadia uses the radio and speakers for this "dings and dongs". I don't trust dealers but I didn't had a choice. Hopefully you have a trust worthy one and it might turn out to be a fuse. I wouldn't be surprised.
Logged

From the city so great that they had to name it not once but twice; New York, NY
paulie
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 67
Joined: Dec 2008




Ignore
« Reply #4 on: November 02, 2011, 08:03:26 PM »

Most likely a fuse. I can tell you one thing dealers can be scary but do what I did stare them down and tell them like it is and they will quiver back into there shell. Do you have a warranty?
Logged
FORUM GM
FORMER ACADIA COMMANDER; NOW IMPALA HERDER
Global Moderator
Acadia NIRVANA
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 14919
Joined: Dec 2008


SEARCH BEFORE YOU ASK



« Reply #5 on: November 02, 2011, 08:38:51 PM »

I vote for the amp
Logged

2014 Impala LS (non-eco)
"I don't care what you think about me; I don't think about you at all"
MedicRxDoc
Acadia Freak
******
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1270
Location: Leesport, PA
Joined: Dec 2007




Ignore
« Reply #6 on: November 02, 2011, 10:04:08 PM »

I vote for the amp

Second the motion.
Logged

2007 Liquid Silver Acadia
2003 Ford Excursion 7.3 L Diesel
BigBlueTraverse
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 53
Joined: Jan 2010




Ignore
« Reply #7 on: November 03, 2011, 10:13:26 AM »

Sounds like the Factory amp to me too.. You can find them on Ebay some times. It's the same amp for the Enclave,Traverse as well so look there also.
Logged
aboy467
New Member
*
Offline Offline

Posts: 5
Joined: Nov 2011




Ignore
« Reply #8 on: November 03, 2011, 04:26:01 PM »

sadly we just passed our warrenty.  Bang Head  flaming mad
Logged
NWAcadia
Acadia Newb, be Gentle
Sr. Member
****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 339
Location: Victoria
Joined: Jul 2011


3RD GM Product. 1st Acadia!




Ignore
« Reply #9 on: November 03, 2011, 05:42:08 PM »

Maybe go to a wreckers and see if you can find another radio and see if it works in yours. But sounds like a water problem...
Logged

2008 Red Jewel Acadia SLE with 2nd Row Captains, GM Cross Bars, Tow Hitch.
MedicRxDoc
Acadia Freak
******
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1270
Location: Leesport, PA
Joined: Dec 2007




Ignore
« Reply #10 on: November 03, 2011, 09:50:01 PM »

Not necessarily a water problem for the amp to go bad.
Logged

2007 Liquid Silver Acadia
2003 Ford Excursion 7.3 L Diesel
FORUM GM
FORMER ACADIA COMMANDER; NOW IMPALA HERDER
Global Moderator
Acadia NIRVANA
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 14919
Joined: Dec 2008


SEARCH BEFORE YOU ASK



« Reply #11 on: November 03, 2011, 11:55:29 PM »

Not necessarily a water problem for the amp to go bad.

Agreed; the amps in the early models are hit and miss and not necessarily attributed to a water leak although I wouldn't rule out the possibility of a water leak on an 07
Logged

2014 Impala LS (non-eco)
"I don't care what you think about me; I don't think about you at all"
aboy467
New Member
*
Offline Offline

Posts: 5
Joined: Nov 2011




Ignore
« Reply #12 on: January 08, 2012, 02:21:10 PM »

We took it to the dealear, they thought it was the radio, WRONG 1 month free xm  Grin then the driver's speaker, WRONG 2 months free phone mins  Shocked then the fuse box WRONG 3 service payments covered  Lips Sealed then the amp. RIGHT. AND WE DIDNT HAVE TO PAY ANYTHING HAHAHAHHAHA! I told the guys Next time, read the fourms. Thanks guys.
Logged
Speleos
I'm Bat Man, Master of the underground!
Acadia GOD!
********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7777
Location: Not Gotham City, but pretty darned close! (MD)
Joined: Jun 2007


The truth is not always found on the internet!




Ignore
« Reply #13 on: January 08, 2012, 04:06:59 PM »

Not necessarily a water problem for the amp to go bad.

Don't you just love group Hydrocephalus, Doc!! Grin Shocked facepalm
Logged

2007 Acadia SLT-2, HiYo Silver/Titanium, no NAV, no HUD, no errors - SLT-2 Club #2 (I try harder), Silver Club #4
2009 Toyota Matrix S, Nautical Blue Metallic
2002 Winnebago Sightseer 30B, Ford Triton V-10
2002 EZ-Go Electric Golf Cart
2002 BigTex 17' Car Trailer
1995 Chevy C-2500
FORUM GM
FORMER ACADIA COMMANDER; NOW IMPALA HERDER
Global Moderator
Acadia NIRVANA
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 14919
Joined: Dec 2008


SEARCH BEFORE YOU ASK



« Reply #14 on: January 09, 2012, 08:31:45 AM »

We took it to the dealear, they thought it was the radio, WRONG 1 month free xm  Grin then the driver's speaker, WRONG 2 months free phone mins  Shocked then the fuse box WRONG 3 service payments covered  Lips Sealed then the amp. RIGHT. AND WE DIDNT HAVE TO PAY ANYTHING HAHAHAHHAHA! I told the guys Next time, read the fourms. Thanks guys.

Doesn't anyone have troubleshooting skills anymore  facepalm
Logged

2014 Impala LS (non-eco)
"I don't care what you think about me; I don't think about you at all"
Jeff95TA
Hero Member
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 822
Location: Pittsburgh
Joined: Dec 2007





Ignore
« Reply #15 on: January 09, 2012, 11:45:28 AM »

Wow, sounds like the dealer needs to learn to use a multimeter.

Glad you got it fixed, and for free!
Logged

2011 Acadia SLE AWD - Quicksilver, Ebony, DVD Entertainment System, Trailer Package, Sunroof
2008 Acadia SLT-1 - Summit White, Ebony, Convenience Package, DVD, Power Liftgate, HUD, Removal of Front License Plate Bracket!
2010 Mustang GT
1995 Trans Am - 383 stroker
Lshoemaker
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 1
Joined: Feb 2012




Ignore
« Reply #16 on: February 09, 2012, 09:54:16 PM »

I bought the 2007 ACADIA brand new and noticed right away the sound from mu entertainment system would sometimes not work.  But the problem wasn't happening all the time so I lived with it.  When my car got 105,000 miles on it, the sound went out for good.  Found out from the dealer that the amplifier needed replacing and it would cost $800.  Never heard of a car where the amp goes out.  I really feel this is a factory defect and wonder how many others experience this problem.
Logged
BoSox
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 96
Location: Central Connecticut
Joined: Jan 2012





Ignore
« Reply #17 on: February 09, 2012, 10:11:36 PM »

I bought the 2007 ACADIA brand new and noticed right away the sound from mu entertainment system would sometimes not work.  But the problem wasn't happening all the time so I lived with it.  When my car got 105,000 miles on it, the sound went out for good.  Found out from the dealer that the amplifier needed replacing and it would cost $800.  Never heard of a car where the amp goes out.  I really feel this is a factory defect and wonder how many others experience this problem.

You can pick one up off Ebay pretty cheap. They are not that hard to replace.
Logged

2008 Summit White Acadia AWD SLT 1, Rear Seat Headrest DVD Entertainment System
FORUM GM
FORMER ACADIA COMMANDER; NOW IMPALA HERDER
Global Moderator
Acadia NIRVANA
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 14919
Joined: Dec 2008


SEARCH BEFORE YOU ASK



« Reply #18 on: February 10, 2012, 10:03:41 AM »

I bought the 2007 ACADIA brand new and noticed right away the sound from mu entertainment system would sometimes not work.  But the problem wasn't happening all the time so I lived with it.  When my car got 105,000 miles on it, the sound went out for good.  Found out from the dealer that the amplifier needed replacing and it would cost $800.  Never heard of a car where the amp goes out.  I really feel this is a factory defect and wonder how many others experience this problem.

This isn't a wide spread problem, but some owner's have had the amp replaced.  I would check E bay as BoSox has suggested
Logged

2014 Impala LS (non-eco)
"I don't care what you think about me; I don't think about you at all"
Speleos
I'm Bat Man, Master of the underground!
Acadia GOD!
********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7777
Location: Not Gotham City, but pretty darned close! (MD)
Joined: Jun 2007


The truth is not always found on the internet!




Ignore
« Reply #19 on: February 10, 2012, 11:23:49 AM »

I bought the 2007 ACADIA brand new and noticed right away the sound from mu entertainment system would sometimes not work.  But the problem wasn't happening all the time so I lived with it.  When my car got 105,000 miles on it, the sound went out for good.  Found out from the dealer that the amplifier needed replacing and it would cost $800.  Never heard of a car where the amp goes out.  I really feel this is a factory defect and wonder how many others experience this problem.

You waited 105,000 miles for this?  Buck up and pay the man! facepalm
Logged

2007 Acadia SLT-2, HiYo Silver/Titanium, no NAV, no HUD, no errors - SLT-2 Club #2 (I try harder), Silver Club #4
2009 Toyota Matrix S, Nautical Blue Metallic
2002 Winnebago Sightseer 30B, Ford Triton V-10
2002 EZ-Go Electric Golf Cart
2002 BigTex 17' Car Trailer
1995 Chevy C-2500
Pages: [1] 2  All   Go Up   [ Home | Unread Posts | Unread Replies ]
  Print  
 
Jump to:  
Custom Auto Accessories

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines | Sitemap
©2014 acadiaforum.net All Rights Reserved.
All trademarks referenced herein are property of their respective owners.
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!