no sound from radio or turn signals - GMC Acadia Forum: AcadiaForum.net
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 132 (permalink) Old 04-18-2010, 01:23 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
no sound from radio or turn signals

I've had by 2007 GMC Acadia since Nov 2009 and had no problems up until yesterday. I drove about 70 miles with everything working normally. Shut the vehicle off for a few hours. When I started the car up again everything seemed ok. I begin to drive it then a ll of a sudden there was a high pitch noise from the radio. I just figured there was something wrong with the radio and that the station had went out since I had no sound, so I switched radio stations and still had no sound. Then I noticed that I had no sound coming from the turn signals either. I made my trip back home (the 70 miles) with no sound coming from either the radio or turn signals. This morning I started the vehicle up and the radio seemed to be working along the signals. But when I started it again a few hours later, no sound. Does anyone have this same problem or have a fix for it.
saraj77 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 132 (permalink) Old 04-18-2010, 02:38 PM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 15,755
Re: no sound from radio or turn signals



I could throw a lot of conjecture out as possibilities for this issue, but I think you would be better served by taking your Acadia to a dealer.

One thing though; does your 07 have sun roofs?

2014 Impala LS (non-eco)-Build date 12/13/2013&nbsp; Mine 3/15/2014<br />"I don't care what you think about me; I don't think about you at all"
jsimms is offline  
post #3 of 132 (permalink) Old 04-18-2010, 03:50 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
Re: no sound from radio or turn signals

i have dual sun roofs.
saraj77 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 132 (permalink) Old 04-18-2010, 04:18 PM
Acadia GOD!
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 7,800
Re: no sound from radio or turn signals

blue-gold---- you think water has gotten in thru the sunroofs? and gotten on the electronics somehow?

2010 FWD LT1-Gold Mist Metallic- seats 8.
Build Date- July 31, 2009-2nd day of Spring Hill 2010 production.
2013 Equinox 3.6L - 60,000
2010 Traverse 3.6L- 127,000
2003 Trailblazer 4.2L-180,000
rbarrios is offline  
post #5 of 132 (permalink) Old 04-18-2010, 04:20 PM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 15,755
Re: no sound from radio or turn signals

Quote:
Originally Posted by rbarrios
blue-gold---- you think water has gotten in thru the sunroofs? and gotten on the electronics somehow?
well it's always a possibility, but I hate to throw the idea out there because of the "maybe's"~a trip to the dealer is in order IMO

2014 Impala LS (non-eco)-Build date 12/13/2013&nbsp; Mine 3/15/2014<br />"I don't care what you think about me; I don't think about you at all"
jsimms is offline  
post #6 of 132 (permalink) Old 04-19-2010, 07:02 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
Re: no sound from radio or turn signals

checked with the local dealer and they had never heard of a problem like that. they did mention that they thought the turn signal sound was hooked into the speakers. Does anyone know that for a fact?
Today everytime I drove the vehicle the radio and turn signals worked. The car was started and stopped four times total. But yesterday they didn't work at all.
saraj77 is offline  
post #7 of 132 (permalink) Old 04-19-2010, 07:07 PM
Hero Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 668
Re: no sound from radio or turn signals

Yes, the turn signal "click" is nothing more than a sound track played thru the vehicle tweeter speakers in the a-pillar in order to "mimic" the sound made by old type turn signal "relays" that mechanically clicked.

I would guess you have an intermittent problem with the amplifier output signal to the speakers. One way to test this would be if it happens again, either plug in some headphones(or say PC speakers) to the rear audio console (or use wireless headphones if you have the RSE) and if you can hear sound in the headphones, but not in the speakers....then it is isolated in the outputs from the amplifier to the speakers or the amplifier itself (not sure how the sound system is wired in the Acadia).

His Lambda: '08 Acadia SLT-2 FWD, Deep Blue/Titanium, Sunroof, Towing, Step Rails, Splash Guards, H11 Xtreme HID 5000K, 5202 LED Fogs, 194 LED Lic. Plate, LED Interior, 100K+ miles<br /><br />Her Lambda: '08 Enclave CXL AWD, Red Jewel, Cashmere Lthr, Driver Conf, Lux Pkg, Towing, NAV/DVD, 19" Chromes, Sunro
ccaats is offline  
post #8 of 132 (permalink) Old 04-21-2010, 04:39 PM
Newbie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1
Re: no sound from radio or turn signals

This just happened to me yesterday on my way home from work for the first time. Radio was on then all of a sudden it just went out. I could tell the radio was still on because the station info was still displayed on screen, but there was no sound. I pushed the OnStar button, it worked, but there was no sound. After I got home, I tuned the car off and restarted it, still no sounds. No sound from the turn signals or the back up sensor either. Turned it off and restarted it a few hours later, it has been working fine since. Dealer has no idea. Does anyone know what this could be? I have a 2007 SLE no sunroof.
karyn2007 is offline  
post #9 of 132 (permalink) Old 04-21-2010, 04:44 PM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 15,755
Re: no sound from radio or turn signals

My vote is the BCM; even without sunroofs; water has been known to enter the vehicle

2014 Impala LS (non-eco)-Build date 12/13/2013&nbsp; Mine 3/15/2014<br />"I don't care what you think about me; I don't think about you at all"
jsimms is offline  
post #10 of 132 (permalink) Old 04-24-2010, 05:43 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
Re: no sound from radio or turn signals

what is the BCM? After the readio not working for a full day and has now been working fine for the last week. Could it be something got wet and has now dried up? Not sure if I should let the problem go or if there is something more for me to look over.
saraj77 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the GMC Acadia Forum: AcadiaForum.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome